Зеленський призначив керівників 13 військових адміністрацій у Харківській області

Фото: Володимир Зеленський/Facebook

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення 13 місцевих військових адміністрацій у Харківській області та призначив їх керівників.

Про це Харків Times дізнався з розпоряджень №228/2022-рп – №240/2022-рп оприлюднених на сайті глави держави.

Згідно з розпоряджень начальниками утворених військових адміністрацій призначено:

– Чугуївська міська військова адміністрація – Мінаєва Галина Миколаївна;

– Малинівська селищна військова адміністрація – Семер’янов Микола Іванович;

– Циркунівська сільська військова адміністрація – Сікаленко Микола Васильович;

– Роганська селищна військова адміністрація – Черненко Марія Вікторівна;

– Липецька сільська військова адміністрація – Слабченко Олексій Миколайович;

– Дергачівська міська військова адміністрація – Задоренко Вячеслав Валентинович;

– Вільхівська сільська військова адміністрація – Шмиголь Олександр Миколайович;

– Великобурлуцька селищна військова адміністрація – Терещенко Віктор Миколайович;

– Оскільська сільська військова адміністрація – Загоруйко Геннадій Миколайович;

– Ізюмська міська військова адміністрації – Марченко Валерій Віталійович;

– Борівська селищна військова адміністрація – Тертишний Олександр Володимирович;

– Балаклійська міська військова адміністрація – Карабанов Віталій Юрійович;

– Золочівська селищна військова адміністрація – Коваленко Віктор Миколайович.

Двох з цих очільників Раніше Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами міського голову Ізюма Валерія Марченка та міського голову Чугуєва Галину Мінаєву. Згідно з указом голови держави мерів Чугуєва та Ізюма нагороджено за “вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, мужність і самовіддані дії, виявлені під час організації оборони населених пунктів від російських загарбників”.

Вячеслав Задоренко, Дергачівський міський голова весь час був поруч з мешканцями громади, яку ворог безжально рострілював протягом півроку. Під обстрілами він організовув евакуацію людей у безпечні місця, роздачу гуманітарної допомоги тим, хто залишився.

День пробув у полоні окупантів голова Великобурлуцької громади Харківської області Віктор Терещенко. Олег Синєгубов розповів, що 17 березня очільника громади рашисти викликали на робоче місце, звідки увезли до місцевого райвіддлку поліції. Наступного дня вони відпустили його, після чого Віктор Терещенко потрапив до лікарні.

Однак місцеві мешканці стверджують, що Віктор Терещенко дуже гостинно зустрів окупантів. Вони звинувачують його у колабораціонізмі, кажуть, що Терещенко передав загарбникам офіційні документи, печаті та списки, зокрема, учасників АТО та місцевих мисливців. І після цього втік на вільну територію України і повернувся вже після деокупації.

Насіклькі обгрунтовані заяви місцевих мешканців відносно колабораційної діяльності голови Великобурлуцької громади Віктора Терещенка, Харків Times спитав у речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули. Він обіцяв пізнише надати відповідь на наше питання.

Як повідомляв Харків Times, колишній нардеп від партії регіонів, перший номер списку партії «Блок Кернеса – Успішний Харків» на виборах Харківської райради у 2020 році, людина, яку підозрювали у фінансуванні нині забороненої «партії шарія» та прихильності до «руzzкого міра», Володимир Кацуба пішов з посади голови Харківського району області.