Депутатка від “ОПЗЖ” з Куп’янського району передала для Бєлгорода 250 тонн насіння соняшника

Ілюстративне фото

Співробітники СБУ затримали депутатку від забороненої нині політичної партії «ОПЗЖ», яка під час окупації смт Шевченкове Куп’янського району, всіляко допомгала загарбникам та сприяла вивезенню української сільгосппродукції до рф.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, прихильниця “руzzкого міру” є власницею кількох фермерських господарств на території Шевченківської громади. Вона добровільно передавала загарбникам сільськогосппродукцію та пальне, а також надавала власні приміщення для розташування окупантів та їх техніки. Фермерша також домовилася з рашистами про умови ведення нею сільськогосподарської діяльності: 70% зібраного врожаю вона мала віддавати представникам окупаційної влади.

“Натомість окупанти фактично дозволили їй захопити чужі сільськогосподарські угіддя і техніку інших агропідприємств, власники яких не пішли на співпрацю з ворогом. Для цього загарбники призначили її на посаду керівника так званої «спілки виробників сільськогосподарської продукції» та санкціонували взяти під своє «зовнішнє управління» активи інших господарств”, – розповів Владислав Абдула.

СБУ встановила, що у серпні фермерша передала окупантам 250 тон насіння соняшнику з врожаю минулого року, які були відразу вивезені на територію рф. За інформацією прокуратури області, це зерно було вивезено до Бєлгородської області РФ.

“4 жовтня правоохоронці затримали жінку у Харкові”, – розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі повідомили рашистьскій “годувальниці”про підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу – тримання під вартою.

Як повідомляв  Харків Times, співробітники Служби безпеки України затримали у звільненому від рашистів Вовчанську місцевого мешканця з кримінальним минулим, який допомагав ворогу захопити й окупувати місто. Затриманий хотів стати мером Вовчанська, а став в’язнем української тюрми.

Фото: Владислав Абдула/Facebook