Экс-регіонал та прихильник шарія Кацуба пішов з посади голови Харківського району області

Фото: khrada.gov.ua

Колишній нардеп від партії регіонів, перший номер списку партії «Блок Кернеса – Успішний Харків» на виборах Харківської райради у 2020 році, людина, яку підозрювали у фінансуванні нині забороненої «партії шарія» та прихильності до «руzzкого міра», Володимир Кацуба пішов з посади голови Харківського району області. Каже, що більше не може виконувати обов’язки голови облради «через життєві обставини, що склалися на сьогодні».

Про це Харків Times дізнався зі звернення Кацуби, вміщеного на сайті Харківської районної ради.

«Це рішення не просте для мене, болюче, але воно виважене і, я вважаю, вірне та своєчасне», – заявив Кацуба.

І з цим складно не погодитись, хіба що є певні питання до «своєчасності» такого рішення. Здається, людині із зовсім не українським, а скоріше ворожим світоглядом, яким є пан Кацуба, слід було б раніше залишити свою посаду. Але сьогодні «життєві обставини», мабуть, насправді склалися особливо несприятливо для вже колишнього голови Харківської райради.

Наразі у Харківській обласній раді поки що не відповіли на запитання Харків Times, чи відомо, де зараз знаходиться голова райради, який склав свої повноваження.

Фото: Національний Корпус|Харків/Telegram

Як повідомляв Харків Times, ще у липні 2020 року активісти Національного корпусу провели акцію перед будинком сім’ї Кацуб у Харкові та намалювали на його воротах півня та російський флаг. Кацубу та його синів проукраїнські активісти звинувачували у «послідовній українофобії» та «фінансовій підтримці різних сумнівних проросійських ініціатив», зокрема – нині забороненої «партії шарія».

Харківську районну раду Кацуба очолив у грудні 2020 року.

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю DW Akademie, ГО “Львівський медіафорум”, Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.