Харківську райраду очолив екс-нардеп Володимир Кацуба

Фото: khrada.gov.ua

Харківську районну раду очолив колишній народний депутат Володимир Кацуба.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті районної ради.

I сесія Харківської районної ради VIII скликання відбулась 8 грудня.

“Під час засідання першої сесії Харківської районної ради VIII скликання провели таємне голосування з обрання голови Харківської районної ради. За результатами голосування ним став – Кацуба Володимир Михайлович”, – йдеться у повідомленні.

Кацуба народився 14 липня 1957 р. у селі Брянської області Росії. У 1972 р. приїхав до Харкова на навчання, і з того часу живе в Україні. З 1972 по 1976 рік навчався в Харківському автодорожньому технікумі, де отримав кваліфікацію техніка-будівельника. Потім закінчив Харківське вище військово-авіаційне училище зв’язку (інженер-зв’язківець) та історичний факультет Харківського державного університету ім. О. М. Горького (викладач історії та суспільствознавства).

У 1976-1991 рр. служив в армії, був замполітом у транспортній авіації, пішов у запас підполковником. Після розпаду СРСР займався бізнесом. Працював на керівних посадах у фірмах, що мали відношення до колишнього глави облради Василя Салигіна і його сестри, нардепу від Партії регіонів Юлії Ковальової. У 2006 – 2007 рр. був радником голови Харківської облради (на той момент облраду очолював Салигін). З лютого 2007 р. по червень 2012 р. був головою Дергачівської райдержадміністрації. У 2010 р. був обраний депутатом Харківської облради.

На парламентських виборах в 2012 р. обраний народним депутатом України VII скликання від Партії регіонів по мажоритарному виборчому округу №175 (54,84% голосів). 16 січня 2014 р. голосував за т. зв. “диктаторські закони”, що істотно обмежували права громадян і свободу слова в Україні. 23 лютого 2014 р. Кацуба вийшов з фракції Партії регіонів.

На позачергових парламентських виборах 2014 р. йшов на вибори самовисуванцем і був знову обраний народним депутатом по одномандатному виборчому округу №175 (35,17% голосів).

Сини Сергій та Олександр працювали в нафтогазовому бізнесі. Сергій Кацуба на виборах 2012 р. також був обраний народним депутатом від Партії регіонів.

За даними ЦВК, на виборах у місцеві ради 2020 року Володимир Кацуба був першим кандидатам у депутати Харківської райради у списку партії “Блок Кернеса – успішний Харків!”. Кацуба – безпартійний, пенсіонер, проживає у місті Дергачі Харківського району. “Блок Кернеса – успішний Харків!” має у райраді 31 депутата (36,90% від загального складу Ради), “Опозиційна платформа – за життя” – 23 (27,38%), “Слуга народу” – 12 (14,29%), “Європейська солідарність” – 10 (11,90%), “Блок Світличної Разом!” – 8 (9,52%).

Як повідомляв  Харків Times, активісти Національного корпусу провели акцію перед будинком сім’ї Кацуб в Харкові і намалювали на його воротах півня та російський прапор. За їхніми словами, біля будинку Кацуб вони “знайшли керівництво харківського осередку шарійовців”.

Поліція розслідує інцидент біля будинку сім’ї Кацуб по вулиці Аральській в Шевченківському районі Харкова як хуліганство.

Правоохоронці 15 липня повідомили про підозру у скоєнні хуліганських дій 20-річному харків’янину, який застосував газовий балончик до 18-річного представника партії Шарія.