Намагався втекти та підірвався на міні: ДБР затримало поліцейського-зрадника з Ізюма (відео)

Фото: ДБР

Правоохоронці затримали колишнього поліцейського, який після окупації міста Ізюм добровільно перейшов на бік ворога, “працював” у так званій «народній міліції».

Про це Харків Times довідався з повідомлення прес-служби ДБР.

Слідство встановило, що перевертень обійняв посаду дільничного інспектора поліції в незаконно створеному окупантами “правоохоронному органі”. На цій посаді він допомагав патрулювати захоплене місто та доповідав рашистам про патріотично налаштованих українців. Потім загарбники починали перевірки цих людей та часто застосовували до них тортури.

У прокуратурі області додали, що негідник також здійснював чергування в складі слідчо–оперативних груп, вів матеріали журналів єдиного обліку. Не забував він і про колишніх колег –  пропонував їм працювати на ворога.

Після звільнення Ізюму працівники ДБР встановили місцезнаходження експравоохоронця.

“Під час затримання він намагався втекти, але наступив на протипіхотну міну, яку встановили росіяни. Внаслідок підриву чоловік отримав травматичну ампутацію стопи. Експравоохоронцю надано медичну допомогу та затримано.”, – розповіли в ДБР.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали зрадника, який під час росйської окупації очолював так званий поліцейський відділок окупаційної влади у Балаклії.