Голові Чкаловської ОТГ та його односельцю повідомили про підозру у колабораціонізмі

Слідчі викрили на співпраці з окупантами двох мешканців Чкаловської громади Харківської області. Один з ворожих посіпак до широкомасштабного вторгнення рф в Україну займав посаду голови Чкаловської ОТГ.

Про це Харків Times повідомили в управлінні СБУ в Харківській області.

Правоохоронці не розголошують особисті данні цих негідників. Але за данними відкритих джерел, Чкаловським селищним головою у 2020 році було обрано 48-річного Віктора Соловйова.

За інформацією слідства, 48-річний чоловік добровільно вирішив співпрацювати з ворогами.

“З березня він обіймав посаду «голови об’єднаної громади», здійснюючи в інтересах ворога організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у Чкаловському та ще дев’ятнадцяти прилеглих населених пунктах.”, – розповіли у СБУ.

Ще один місцевий 42-річний колаборант виявив бажання стати «старостою» Чкаловського. Від початку липня до вересня він регулярно брав участь у засіданнях окупаційної адміністрації в м. Балаклія, здійснював за їх вказівкою збір інформації та заяв від мешканців Чкаловського.

Співробітники СБУ затримали «старосту» Чкаловського після деокупації селища., він перебуває під вартою. «Голова громади» Соловйов втік на територію країни-агресора ще на початку контрнаступу Збройних Сил України. Наразі його оголошено у розшук.

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Як повідомляв Харків Times35-річна мешканка смт Куп’янськ- Вузловий Харківської області, яка радо вітала окупантів, навіть стала “зіркою” пропагандистського рашистського тв-каналу “звезда”, після деокупації селища швидко “перевзулася” і дякувала українцям. Але вміння своєчасно зрадити не допомогли жінці – слідчі повідомили їй про підозру ч. 3 ст. 436-2 КК України (визнання правомірної агресії рф проти України з використанням ЗМІ).