“Зірці” російського тв-каналу з Куп’янська-Вузлового повідомили про підозру (відео)

35-річна мешканка смт Куп’янськ- Вузловий Харківської області, яка радо вітала окупантів, навіть стала “зіркою” пропагандистського рашистського тв-каналу “звезда”, після деокупації селища швидко “перевзулася” і дякувала українцям. Але вміння своєчасно зрадити не допомогло жінці – слідчі повідомили їй про підозру ч. 3 ст. 436-2 КК України (визнання правомірної агресії рф проти України з використанням ЗМІ).

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, жінка публічно висловила свою позицію на підтримку дій країни-агресорки в Україні наприкінці травня.

“Прибічниця окупантів надала інтерв’ю російському телеканалу «звезда», в якому розповіла, що вона підтримує російську армію та з її приходом стала почувати себе у безпеці. Жінка розповідала про те, як її дитину «задавили с этим украинским языком», – розповіли в прокуратурі.

В інтерв’ю рашистам вона відверто казала, що російських військових “очень ждали и сейчас очень благодарны”.

Але після деокупації прихильниця «руського миру» швидко «перевзулась» та дякувала за отриману гуманітарну допомогу від України.

Жінці повідомлил про підозру за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, окупанти, що катували бійців АТО на Харківщині, дають свідчення СБУ.