«Укренерго» поки що не планує відключення у Харківській області

Диспетчерський центр «Укренерго» вводить «тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії» у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. Харківську область наразі обмежувати не планують.

Про це Харків Times повідомили у НЕК «Укренерго».

«Через різке зростання рівня споживання електроенергії Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. Це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання», – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, яким чином диспетчери приймають рішення про тимчасове відключення: якщо в якомусь регіоні вони бачать, що зростає споживання, а в найближчий час туди неможливо доставити більше електроенергії через завдані росією руйнування, то в такому регіоні водяться тимчасові обмеження.

Тобто наша доля – у наших руках. Продовжуємо максимально заощаджувати електроенергію, намагаємось якомога менше вмикати потужні електроприлади та дякуємо енергетикам за сумлінну й нелегку працю.

Як повідомляв Харків Times, зранку сьогодні, 21 жовтня, Харків зазнав двох ракетних ударів з боку рашистських загарбників. О 08:00 та о 10:10 під обстріли потрапив Київський район міста.