“Харківобленерго” частково знеструмило чотири громади

У понеділок, 24 жовтня, частково відключено електрику у чотирьох громадах Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Обмеження введені за рішенням “Укренерго” і торкнуться низки областей країни, включно з Харківською.

“Це необхідно для підтримки стабільної роботи енергосистеми, допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією ХОВА, частково відключено електрику в Лозівській, Золочівській, Краснокутській і Чугуївській громадах.

Електропостачання обіцяють відновити не пізніше ніж за чотири години.

Як повідомляв Харків Times, рашисти почали цілеспрямовано тероризувати енергетичну інфраструктуру України після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області. Перший масований удар по енергооб’єктам України, внаслідок якого зникло світло у низці областей на сході України, російські покидьки нанесли ввечері 11 вересня. Відключення електрики  сталося внаслідок удару рашистськими крилатими ракетами з акваторій Каспійського та Чорного морів.

12 вересня близько 13:00, окупанти знов залишили Харків без світла. Через це в місті зупинився транспорт та припинено водопостачання.

10 жовтня  рашисти завдали по Харкову дев’ять ракетних ударів, але частину з тих ракет С-300, що летіли на місто, збила наша ППО. Загалом по Україні російські покидьки випустили більше 70 ракет, які забрали життя 11 наших співвітчизників. Рашисти били по енергетичній інфраструктурі, у Харкові та інших регіонах України зникало світло та водопостачання.

22 жовтня російські окупанти здійснили чергову ракетну атаку по енергетичним об’єктам України. Через це було обмежено енергопостачання в ряді областей, у тому числі і Харківській.

За інформацією радника міністра енергетики Олександра Харченка, близько 40% енергоінфраструктури серйозно пошкоджено.