Під час розстрілу автоколони під Куп’янськом змогли вижити двоє дітей

Фото: Харківська обласна прокуратура

Під час розстрілу евакуаційної автоколони під Куп’янськом, який російські окупанти здійснили наприкінці вересня, дивом вдалося вижити двом малюкам. Правоохоронці вже передали дітей родичам. Водночас слідчі встановили, що кількість загиблих під час розстрілу більша, ніж вважалалося раніше.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

26-ою жертвою окупантів став 19-річний юнак. Правоохоронці знайшли його тіло 17 жовтня під час слідчих дій. Спираючись на покази свідків, слідчі обстежували ймовірний шлях відходу поранених.

“За попередніми даними, після розстрілу автомобільної колони він, поранений, пройшов близько 1,5 км та помер у посадці. Тіло загиблого направлено для проведення судово-медичної експертизи”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, встановлено, що під час розстрілу вдалось вижити двом діткам — хлопчику віком 1,1 років та дівчинці, якій 5,5 років. Дітлахів врятували небайдужі перехожі. На жаль, батьки дітей загинули. Правоохоронці передали дітей їх рідним бабусям.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, за даними СБУ, наприкінці вересня російські покидьки розстріляли евакуаційну автоколону з шести легковиків та вантажівки з мирними мешканцями у Харківській області. Експерти на місці виявили 24 тіла загиблих. Серед них 13 дітей та одна вагітна жінка. Частина людей з розстріляної евакуаційної автоколони згоріла заживо.

Декілька людей змогли врятуватися під час обстрілу, і вони розповіли подробиці цього жаххіття слідчим.

Організатора евакуаційної колони наступного після розстрілу було вбито. Слідство встановлює, чи то був самосуд родичв загиблих, чи окупанти “замітали” сліди.

12 жовтня, під час повторного огляду місця розстрілу, правоохоронці виявили 25-у жертву звіртсва рашистів.