Сліди катувань, зв’язані руки, переломи – в Ізюмі продовжується ексгумація жертв російської агресії (відео)

Фото: Національна поліція Харківської області

В місті Ізюм шостий день триває ексгумація жертв російської агресії. Станом на 18:00 20 вересня з місця масового поховання вилучено 263 тіла  у тому числі – два дитячих.

Про це Харків Times повідомлили у прес-службі Нацполіції області.

На території лісу нараховується 450 поховань вбитих та закатованих росіянами мирних українців та одна братська могила військових. Ексгумацію розпочали 16 вересня. Її проводять спеціально створені слідчо-криміналістичні групи на базі пересувних криміналістичних лабораторій.

За попередніми висновками експертів, частина мирних мешканців загинула від російських авіаударів по Ізюму, мінометних та артилерійських обстрілів міста. На частині тіл були вяивлені сліди катувань. У деяких загиблих були зв’язані руки за спиною, деякі – з колото-різаними ранами. Також на тілах виявлено переломи та кульові отвори.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times, в Ізюмі правоохоронці почали ексгумацію 450 похованих у лісосмузі тіл, які носять сліди насильницької смерті, а часом і тортур. Серед тіл є дитячі.

В Ізюмі з місця масового поховання з 16 по 19 вересня ексугумували 146 тіл, переважна більшість з яких – це цивільні особи.

На звільнених територіях Харківської області правоохоронці виявили 10 катівень, де російські військові знущалися над українцями. Шість з них знаходилися в Ізюмі.