Російські ракети пошкодили дитячий спортмайданчик у Харкові

12 липня о 3:30 харків’яни знов здригнулися від двох потужних вибухів – це ракети, випущені з російського бєлгорода, влучили у двір між житловими будинками у Шевченківському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіцї області.

Ворожий боєприпас частково пошкодив розташовані поруч будівлі.

“На місці влучання ракети утворилася вирва. Зазнав руйнувань дитячий спортивний майданчик.”, – розповіли у поліції.

Слідчо-оперативна група райуправління провела огляд місця події. Правоохоронці задокументували злочин країни-загарбника, зібрали уламки снаряду, також зафіксували всі руйнування.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

За попередньою інформацією, люди внаслідок цього удару не постраждали.

Протягом доби в області окупанти знову обстрілювали Харківський, Богодухівський та Ізюмський райони області. Пошкоджені приватні будинки, господарчі будівлі, автомобілі, розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок ворожих обстрілів в області загинули вісім людей: шість – у Харкові, двоє – у Золочеві.

Як повідомляв Харків Times, зранку  вчора, 11 липня російські загарбники обстріляли Харків з ракетних систем залпового вогню. Внаслідок обстрілу шість людей загинули, 31 постраждала.

В автівці, що спалахнула від російського снаряду під час обстрілу Харкова вранці сьогодні, 11 липня, загинули 50-річний батько та 17-річний син. Під пряме влучання «урагану» вони потрапили цілком випадково – просто їхали за якоюсь довідкою, потрібною для вступу хлопчика до вишу.

За процесуального керівництва Київської та Салтівської окружних прокуратур Харкова розпочато досудове розслідування вже у двох кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).