Медики виписали з лікарні декілька постраждалих від російського удару з РСЗО по Харкову (оновлено)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Частнина постраждалих внаслідок удару з РСЗО, який рашисти нанесли вранці 11 липня по Харкову, проходять лікування у медичних закладах. Виписали з лікарні чотирічного хлопчика.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Хлопчик 4 років після надання допомоги проходить амбулаторне лікування. 16-річний хлопець – перебуває в лікарні у середньому стані, загроз життю немає. Всі дорослі пацієнти, які вчора внаслідок обстрілів отримали вибухові травми та осколкові поранення, у середньому стані.”, – розповів очільник області.

16 дорослих та двоє дітей, що постраждали внаслідок вчорашньго обстрілу, перебувають на лікуванні в одному з медзакладів Харкова. Про це Харків Times повідомили у Харківсьій ОВА з посиланням на виконувача обов’язків директора цього закладу. Пацієнти мали переважно пошкодження м’яких тканин різних ділянок тулуба і кінцівок.

Наразі 11 осіб перебувають у хірургічному відділенні і 3 – у травматології.

“Поранення були легкого і середнього ступеню важкості. Більшість із них зараз перебувають у хірургічному відділенні. Певна кількість людей була відправлена додому ще вчора, певна кількість поїде додому сьогодні. На щастя, важких постраждалих не було”, – повідомив медик.

Також він зазначив, що постраждалі від учорашніх обстрілів – це люди, які були на роботі в шиномонтажі, у торгівельному центрі або просто на вулиці.

“Серед них немає жодного, хто б мав відношення до військової справи”, – сказав виконувач обов’язків директора медичного закладу.

Як повідомляв Харків Times, зранку  вчора, 11 липня російські загарбники обстріляли Харків з ракетних систем залпового вогню. Внаслідок обстрілу шість людей загинули, 31 постраждала.

В автівці, що спалахнула від російського снаряду під час обстрілу Харкова вранці сьогодні, 11 липня, загинули 50-річний батько та 17-річний син. Під пряме влучання «урагану» вони потрапили цілком випадково – просто їхали за якоюсь довідкою, потрібною для вступу хлопчика до вишу.

За процесуального керівництва Київської та Салтівської окружних прокуратур Харкова розпочато досудове розслідування вже у двох кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).