Нове метродепо планують розмістити під землею

Незважаючи на війну, у Харкові продовжують працювати над проектом будівництва нових станцій метрополітену та електродепо, ведуться переговори з потенційними підрядниками. Сьогодні, 31 травня, мер Харкова Ігор Терехов зустрівся представником Європейського банку реконструкції та розвитку та обговорив у рамках зустрічі подальші кроки спільної співпраці.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

У міськраді нагадали, що проект будівництва електродепо та нових станцій Олексіївської лінії у бік вулиці Одеської було затверджено ще до війни, й було оголошено всі необхідні тендери. Будівництво мало розпочатися навесні, але через розв’язану рф війну тендерні процедури сповільнилися.

«Наразі реалізація проекту перебуває на стадії переговорів із учасниками тендеру, які мають підтвердити подальшу участь у конкурсі», – йдеться у повідомленні.

За його словами, необхідні для будівництва кошти лежать на рахунках, та, тільки-но дозволить воєнна обстановка, будуть «взяті в роботу». Зараз же, з огляду на отриманий під час війни досвід, у місті хочуть внести деякі зміни до проектної документації. Зокрема, щодо будівництва електродепо на станції «Перемога».

«Ворог обстрілював наші депо, постраждала певна кількість потягів метрополітену. Тому з метою безпеки проект необхідно змінити та пустити депо під землею. Ми повинні врахувати досвід, отриманий під час війни», – наголосив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, у березні 2020 року Харків готувався до ключової фази будівництва метро – визначення генерального підрядника, який і керуватиме усім проектом.

Наприкінці січня 2021 року Терехов заявляв, що тендер на будівництво двох станцій Харківського метрополітену – «Державінської» та «Одеської» – підійшов до свого завершального етапу та будівництво має розпочатися «не пізніше вересня».

У грудні 2021 року серед завдань, поставлених керівництвом міста перед вже новим директором Харківського метрополітену Андрієм Гармашем значилося й «будівництво двох нових станцій метро «Державинська» та «Одеська».