Суд засудив до 11,5 років за ґратами двох російських військових, що обстрілювали Харківську область

Суд визнав двох військовослужбовців рф, що обстрілювали Харківську область, винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК) та призначив їм покарання у вигляді 11 років 6 місяців позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Прокурори у суді довели, що своїми діями окупанти зруйнували об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у смт Козача Лопань Харківського району та навчальний заклад Дергачівської міської ради. Обстріли військовослужбовці здійснювали з населеного пункту Малинівка Бєлгородської області РФ, а після вторгнення відкривали вогонь вже з території України», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що при цьому вони достовірно знали, що обстрілюють цивільну інфраструктуру та мирне населення. У суді росіяни повністю визнали свою провину.

Як повідомляв Харків Times, двох російських військових, які обстрілювали Харківську область, судять за порушення законів війни (ч. 1 ст. 438 КК). 19 травня під час чергового судового засідання вони визнали свою вину.

26 травня, відбулися судові дебати по справі двох російських військових, які обстрілювали Харківську область. Окупантів звинувачують у порушення законів війни (ч. 1 ст. 438 КК). Прокуратура вимагала для підозрюваних максимального покарання – 12 років за ґратами.