За добу російські ракети зруйнували дві школи у Харківській області – Синєгубов

Фото: Водлодимир Зеленський/ Офіційна сторінка Facebook

Протягом доби 30-31 травня внаслідок російських обстрілів в Харківській області загинули п’ятеро людей, серед них – 12-річна дитина.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За словами очільника області, протягом доби ворог наносив удари по Основ’янському та Київському районам м. Харкова. Також под ворожим вогнем опинилася Харківський, Ізюмський, Чугуївський та Богодухівський райони області.

“На жаль, є 3 загиблих. Жінка в смт Коротич Харківського району, чоловік в с. Уди Богодухівського району та жінка в смт Чкалівське, Чугуївський район.”, – розповів Олег Синєгубов.

Загалом по області поранення отримали 14 мирних мешканців. З них 4 людей в Харкові, в тому числі 16-річний хлопець. В смт Коротич Харківського району постраждали 5 цивільних, в тому числі дівчина 13 років.

“Якщо брати місто Харків, це Основ’янський, Київський райони, знову житловий сектор, житлові райони. Це Харківський район, це Чугуївський район. Дві ракети зруйнували дві школи. Ворог продовжує знищувати освітню інфраструктуру, культурну інфраструктуру України”, — сказав Олег Синєгубов.

Зранку 31 травня обстріли населених пунктів області продовжились. В с. Іванівка, Ізюмського району, загинула дитина 12 років, 1 цивільний отримав поранення. Ще одна жінка загинула в Золочеві.

Бойові дії на території області тривають. Ворог намагався контратакувати в районі с. Довгеньке, успіху не мав і відступив. Наші військові тримають позиції і завдають окупантам втрат.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 29-30 травня російські окупанти обстрілювали населенні пункти Харківської області з артилерії та реактивних систем залпового вогню “Смерч” та “Ураган”. Через ворожі обстріли постраждали три людини.