Будувати метро на Одеську почнуть не пізніше вересня

Тендер на будівництво двох станцій Харківського метрополітену – «Державінської» та «Одеської» – підійшов до свого завершального етапу. Не пізніше вересня будівництво має розпочатися.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова на прес-конференції сьогодні, 29 січня.

«Сьогодні метрополітен спільно з FIDIC (Міжнародна федерація інженерів-консультантів) проводить тендер на ту організацію, яка буде здійснювати будівництво метрополітену. Перший раунд з відбору учасників вже відбувся. Залишилося кілька компаній. Це найбільші компанії світового рівня, які братимуть участь у тендері на будівництво метро», – повідомив Терехов журналістам.

Він зазначив, що певне гальмування сталося у зв’язку із локдауном, проте на даний момент місто «вже вирівнює графік».

«Думаю, що до літа, з огляду на всі процедури, якщо нічого знову не трапиться, почнемо старт будівництва метрополітену. Максимум вересень», – запевнив секретар міськради.

Як повідомляв Харків Times, раніше передбачалося, що генпідрядника будівництва метро виберуть до кінця 2020 року. У конкурсі брали участь 13 компаній з різних країн світу.