У Харкові створять музей боротьби з рашистами

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Після Перемоги у Харкові в одному із зруйнованих будинків з’явиться експозиція, присвячена героїчній боротьбі міста з російськими загарбниками.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на очільника міста Ігоря Терехова.

За його словами, російський агресор завдав чимало шкоди установам культури міста Харкова. Зокрема, постраждали Художній музей та бібліотека ім. Короленка.

«Після нашої перемоги ми обов’язково все реконструюємо. Але, як нагадування про те, що наробили росіяни, на згадку про наших загиблих воїнів, волонтерів, бійців тероборони та мирних жителів, одну будівлю ми відновлювати не будемо. Там ми створимо унікальний музей нашої перемоги», – наголосив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок обстрілу, що здійснили російські загарбники, постраждав розташований на вулиці Культури у Харкові житловий будинок “Слово”, який є об’єктом культурної спадщини України.

Внаслідок російського обстрілу постраждав Харківський художній музей.

6 травня рашистські агресори обстріляли село Сковородинівка у Харківській області. Пряме влучення снаряду в дах будівлі Національного музею всесвітньо відомого українського філософа Григорія Савича Сковороди викликало пожежу, яку гасили до ранку.