В Ізюмі окупанти обстріляли пожежну машину – один рятувальник загинув

Фото: ДСНС у Харківській області

17 травня в Ізюмі внаслідок ворожого обстрілу загинув 39-річний старшина служби цивільного захисту Маляров Костянтин Олексійович. Рятувальник отримав смертельні поранення під час виконання службових обов’язків.

Про це Харків Times розповіли у прес-службі ДСНС області.

Костянтин Маляров працював водієм 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини 6-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Вранці 17 травня він віз побратимів в пожежну частину після того, як вони загасили палаючий будинок на вул. 23 Серпня в окупованому Ізюмі. Близкьо 6:40 окупанти відкрили вогонь по автівці. Уламки снарядів потрапили в машину, вивівши її з ладу.

“Особовий склад відразу покинув кабіну, проте Костянтин Маляров отримав травми, котрі виявилися несумісні з життям. У загиблого рятувальника залишились дружина і двоє неповнолітніх дітей.”, – розповіли побратими загиблого.

Костянтин Маляров народився 21 березня 1983 року у м. Ізюм. У 2001 році закінчив Ізюмське професійно-технічне училище №24. У 2001-2002 роках проходив службу у Збройних силах України. З початку 2010 року став до лав ДСНС, весь цей час не полишаючи свою рідну 28-ту Державну пожежно-рятувальну частину. За словами колег, Костянтин, мав за плечима чималий бойовий досвід та користувався неабияким авторитетом у колективі.

“Віримо, що всі злочини росії будуть покарані. Попри все рятувальники залишаються вірними українському народові, стоять на варті безпеки громадян. Перемога буде за нами! Слава Україні!”, – впевнені рятувальники.

Як повідомляв Харків Times, 17 березня російські окупанти двічі обстріляли найбільший торговий центр Харкова “Барабашово”. Першими пострілами загарбники спровокували масштабну пожежу на ринку. Внаслідок другого обстрілу було поранено двох рятувальників, які гасили пожежу. Один з поранених від отриманих травм помер.

У Харкові провели в останню путь рятувальника, якого під час гасіння пожежі на “Барабашово” вбили росіяни.