У Харкові провели в останню путь рятувальника, якого під час гасіння пожежі на “Барабашово” вбили росіяни

Фото: Суспільне

19 березня у Харкові в останню путь провели пожежного-рятувальника сержанта служби цивільного захисту Олександра Подольського, який загинув під час виконання службових обов’язків. Рятувальник був тяжко поранений 17 березня під час гасіння масштабної пожежі, яка виникла на ринку “Барабашово” внаслідок підступного обстрілу з боку російський окупантів. Від отриманих травм Олександр Подольский помер.

Як розповіли Харків Times у прес-службі ДСНС області, Олександр Подольський у дитинстві мріяв стати рятувальником. Це прагнення згодом привело його до лав ДСНС.

“За плечима мав чималий бойовий досвід та користувався неабияким авторитетом у колективі.”, – розповіли у ДСНС.

Провести в останню путь харківського рятувальника прийшли близькі, рідні, товариші, побратими… Поховали героя під прощальні звуки пожежних сирен.

Олександру Подольському було 30 років. У рятувальника залишилися мати, дружина та син.

У Харківській міськраді звернулися з проханням до всіх небайдужих допомогти родині загиблого та оприлюднили номери карток.

Номер картки «ПриватБанку» дружини Олени Подольської: 4149-4993-8038-6969.

Номер картки «ПриватБанку» загиблого: 5168-7572-5282-6153.

Як повідомляв Харків Times, 17 березня російські окупанти двічі обстріляли найбільший торговий центр Харкова “Барабашово”. Першими пострілами загарбники спровокували масштабну пожежу на ринку. Внаслідок другого обстрілу було поранено двох рятувальників, які гасили пожежу. Один з поранених від отриманих травм помер.