Масштабна пожежа на ринку у Харкові: полум’я перекинулося на житлові будинки, загинув рятувальник (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

17 березня російські окупанти двічі обстріляли найбільший торговий центр Харкова “Барабашово”. Першими пострілами загарбники спровокували масштабну пожежу на ринку. Внаслідок другого обстрілу було поранено двох рятувальників, які гасили пожежу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС Харківської області.

Повідомлення про пожежу на ринку на номер служби порятунку “101” надійшло о 14:00. Пожежа стрімко розповсюджувалась на приватний сектор, що розміщений впритул.

“Під час гасіння пожежі ворог завдав повторний обстріл, під час якого отримали численні осколкові поранення 2 рятувальників. Їх негайно було направлено до лікувального закладу. Під час госпіталізації, один з рятувальників від отриманих травм загинув”, – розповіли в ДСНС.

За фактом загибелі харківського рятувальника слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством), повідомили у прокуратурі області.

За інформацією рятувальників, станом на 19:00 внаслідок пожежі на території ринку (по всій площі), сталося розповсюдження вогню на приватні житлові будинки (кількість уточнюється). На ліквідаціїї пожежі працюють 70 бійців ДСНС, залучено 21 одиния техніки ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок обстрілу школі у місті Мерефа, який здійснили російські окупанти у ніч з 16 на 17 березня, загинула 21 особа, ще 25 людей поранені.