Внаслідок російської агресії в Харківській області загинули 29 дітей

З початку повномасштабної агресії росії у Харківській області від дій росіян вже загинули 29 дітей. Поранені були 96 дітей.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Крім спроб знищити мирне населення, окупанти регулярно намагаються зруйнувати цивільну інфраструктуру. За даними ювенальних прокурорів, на території Харківської області пошкоджено 255 закладів освіти, ще 8 — зруйновано повністю», – йдеться у повідомленні.

В прокуратурі підкреслюють, що ці цифри не є остаточними. Ще триває робота зі встановлення кількості загиблих та руйнувань на щойно звільнених територіях і там, де продовжуються бойові дії.

«Прокурори із залученням криміналістів та спеціалістів Харківського НДІ судових експертиз ім. проф. Н.С. Бокаріуса проводять огляди пошкоджених навчальних закладів та проводять роботу зі встановлення суми завданих збитків. У подальшому будуть вжиті заходи щодо зобов’язання країни-агресора стосовно їх відшкодування», – зазначають правоохоронці.

Як повідомляв Харків Times, станом на кінець квітня, від початку російського вторгнення в Харківській області внаслідок рашистської агресії загинули 26 дітей, 85 були поранені.