Після смертельної ДТП сліди аварії на автомобілях Ярославського замили, – Нацполіція

Фото: Національна поліція України

Експерти дослідили автомобілі харківського бізнесмена Олександра Ярославського, які 9 лютого на смерть збили пішохода на 534 км траси Київ-Харків-Должанський. Експертиза показала, що на автівках намагалися знищити сліди аварії.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції України.

Дослідження проводилося у Києві після того, як справу про смертельну ДТП передали столичним слідчим.

“Під час слідчих дій вилучені всі об’єкти слідової інформації, які мають значення для встановлення істини дорожньо-транспортної пригоди. Також експерти з’ясували, що до моменту вилучення зазначених автомобілів окремі їх елементи, а саме – передня частина, колеса та днищ, були замиті.”, – розповіли в поліції. .

На думку слідства, такі дії свідчать про спробу фігурантами кримінального провадження знищити слідову інформацію, яка може свідчити про причетність автомобілів до ДТП, а потім уникнути відповідальності за скоєння смертельної події.

При цьому у відомстві не уточнили, яких заходів буде вжито за виявленим фактом.

Раніше в Чугуївському райвідділі Харківського обласного бюро судмедекспертизи пропав одяг загиблого в ДТП, через день речі виявили у підсобці моргу.

Як повідомляв Харків Times, увечері 9 лютого на 534 км траси Київ-Харків-Довжанський було виявлено тіло збитого автівкою невідомого чоловіка.

На місці ДТП знайшли номери одного з автомобілів кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

співробітник компанії DCH, бенефіціаром якої є харківський бізнесмен Олександр Ярославський, вранці 10 лютого звернувся до поліції та заявив, що був за кермом автівки, яка збила людину на трасі Київ-Харків-Довжанський у ніч з 9 на 10 лютого.

Проте, як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, стало відомо, що вказаний чоловік у момент скоєння ДТП знаходився в іншому місці. Отже, його показання не відповідають дійсності. Зараз з чоловіка вже знято попередні звинувачення — у скоєнні ДТП, провину за яку він намагався взяти на себе.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження з приводу спроби фальсифікації справи про смертельну ДТП між Чугуєвом і Мартовим з машиною Олександра Ярославського.

11 лютого особу загиблого було встановлено. Також у поліції підтвердили перекваліфікацію справи “винуватця” ДТП.

11 лютого резонансну справу щодо ДТП з машиною Ярославського передано зі слідчого підрозділу поліції Харківської області до Головного слідчого управління Національної поліції України.

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова пообіцяла чесне розслідування ДТП та закликала Олександра Ярославського повернутися з-за кордону.

14 лютого в морзі м. Чугуєва зникли речові докази у справі про смертельну ДТП. Слідчі слідчого управління обласної поліції за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК (службова недбалість).

15 лютого керівництво Чугуївського райвідділу Харківського обласного бюро судмедекспертизи повідомило поліцію, що виявило пропажу там, де ще вчора її не було.

Поліція розповіла, як «знайшлися» речі загиблого у ДТП з кортежем Ярославського.