Водій DCH, який збив чоловіка під Чугуєвом, сам з’явився з повинною — прокуратура

У прокуратурі повідомили деякі подробиці нічної аварії з автомобілем Ярославського парку, в якій загинув невідомий чоловік.

Про це Харків Times повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Як повідомлялося, 9 лютого близько 23:00 автомобіль збив чоловіка в районі 534 км автодороги «Київ-Харків-Довжанський».

Тіло невідомого виявили водії, що їхали цією дорогою, і повідомили поліцію. На місці події було знайдено номерний знак автомобіля Mersedes-Benz G63, який належить до орбіти фірми відомого харківського бізнесмена.

Особу загиблого поки що не встановлено. Це чоловік близько 50 років. Він помер на місці події від множинних переломів, травм життєво важливих органів та травм голови.

Наступного дня вранці до Слідчого управління з адвокатом звернувся водій, який є співробітником компанії DCH, та повідомив, що саме він був за кермом. Сам момент ДТП він не бачив. Запідозрив, що у темряві під його колеса потрапила тварина.

Наразі тривають слідчі дії, зокрема огляд автомобіля, імовірно причетного до цієї ДТП. На автомобілі є пошкодження, характерні для ДТП такого типу: розбиті деякі передні елементи бампера, решітка радіатора та деякі інші деталі.

Той факт, що цей громадянин заявив про свою провину у скоєнні ДТП, не означає, що слідство не розглядатиме інші версії події або можливу участь у ДТП інших осіб.

«Буде проводитись ряд слідчих дій для встановлення об‘єктивних обставин справи», — сказав Дмитро Чубенко.

Розпочато розслідування за двома статтями КК: ч. 2 ст. 286 (ДТП із загиблим) та ч. 3 ст. 135 (залишення у небезпеці). Максимальна санкція за цими статтями передбачає до 8 років ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, поліція шукає винуватця смертельного ДТП на 534 км траси Київ-Харків-Довжанський у Чугуєві та встановлює особу загиблого. Тіло чоловіка віком 50 років виявили увечері 9 лютого.

На місці ДТП знайшли номери одного з автомобілів кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

У МВС заявили, що мають намір викликати Ярославського на допит, а ЗМІ відстежили відліт бізнесмена з Харкова до Лондона.

Компанія DCH, бенефіціаром якої є Олександр Ярославський, виступила з офіційною заявою з приводу нічної ДТП під Чугуєвом: автомобіль той, водій інший, бізнесмен вирушив до Лондона за заздалегідь наміченим графіком.