Слідчі не можуть знайти водія Ярославського, який взяв на себе провину у смертельній ДТП, – Генпрокурор

У справі про смертельну ДТП із кортежем власника групи компаній DCH Олександра Ярославського слідчі планують допитати самого бізнесмена та його співробітника, який взяв на себе провину у цій аварії.

Про це заявила генпрокурор України Ірина Венедиктова під час брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Харків Times.

Проте, співробітник Ярославського, за словами Венедиктової, у невідомому місці, а бізнесмен в Англії. (до Лондона Ярославський полетів наступного ранку після аварії – прим.ред)

Звертаючись до Ярославського, Венедиктова заявила: “Повертайтеся до України, я вам обіцяю, що все буде за законом… Ми виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією буде моє слово”.

Також генеральний прокурор повідомила, що розслідування справи про смертельну ДТП за участю автомобілів Ярославського буде розслідуватися у Києві. Відповідаючи на запитання журналістів, чи планують слідчі викликати Ярославського на допит, Ірина Венедиктова відповіла ствердно: “Звичайно, будуть”.

Коментуючи заяви адвокатів чоловіка, який прийшов у поліцію з повинною, про те, що їх підзахисний не ховається, генпрокурор запропонувала йому зв’язатися із правоохоронцями.

“Ми чекаємо, приходьте до слідчих поліції, звертайтеся до прокурорів. Це чудово, якщо ніхто не ховається, але поки що ми не можемо знайти цю людину”, – сказала генеральний прокурор.

При цьому вона відмовилася повідомляти, де саме був чоловік у момент аварії, пославшись на таємницю слідства.

Як повідомляв Харків Times, увечері 9 лютого на 534 км траси Київ-Харків-Довжанський було виявлено тіло збитого автівкою невідомого чоловіка.

На місці ДТП знайшли номери одного з автомобілів кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

співробітник компанії DCH, бенефіціаром якої є харківський бізнесмен Олександр Ярославський, вранці 10 лютого звернувся до поліції та заявив, що був за кермом автівки, яка збила людину на трасі Київ-Харків-Довжанський у ніч з 9 на 10 лютого.

Проте, як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, стало відомо, що вказаний чоловік у момент скоєння ДТП знаходився в іншому місці. Отже, його показання не відповідають дійсності. Зараз з чоловіка вже знято попередні звинувачення — у скоєнні ДТП, провину за яку він намагався взяти на себе.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження з приводу спроби фальсифікації справи про смертельну ДТП між Чугуєвом і Мартовим з машиною Олександра Ярославського.

11 лютого особу загиблого було встановлено. Також у поліції підтвердили перекваліфікацію справи “винуватця” ДТП.

11 лютого резонансну справу щодо ДТП з машиною Ярославського передано зі слідчого підрозділу поліції Харківської області до Головного слідчого управління Національної поліції України.