Поліція розповіла, як «знайшлися» речі загиблого у ДТП з кортежем Ярославського (фото, відео)

Поліцейські встановили місцезнаходження втрачених речових доказів у справі про ДТП за участі кортежу бізнесмена Ярославського. Після розголосу в ЗМІ одяг загиблого раптово з’явився у службовому приміщенні чугуївського моргу. Наразі поліція шукає тих, хто причетний до його зникнення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Щоб встановити місцезнаходження втрачених речових доказів, поліцейські склали перелік співробітників закладу, провели обшуки та огляди у приміщенні моргу, за адресами проживання працівників установи, а також у їхніх автомобілях. Крім того, до Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи було направлено вимогу проведення службового розслідування.

Після публікації в ЗМІ інформації про відкриття кримінального провадження за фактом зникнення з Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судмедекспертизи одягу загиблого в аварії чоловіка всі речі знайшлися у службовому приміщенні чугуївського моргу.

Поліцейські негайно прибули на місце події та почали вивчати записи з камер відеоспостереження для ідентифікації осіб, які підкинули докази.

Триває огляд місця події, відбираються зразки ДНК з виявленого пакету та речей у ньому, а також наявні папілярні візерунки, відбитки пальців рук працівників установи тощо для встановлення осіб, причетних до зникнення одягу загиблого. Винні нестимуть кримінальну відповідальність.

Як повідомляв Харків Times, увечері 9 лютого на 534 км траси Київ-Харків-Довжанський було виявлено тіло збитого автівкою невідомого чоловіка.

На місці ДТП знайшли номери одного з автомобілів кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

співробітник компанії DCH, бенефіціаром якої є харківський бізнесмен Олександр Ярославський, вранці 10 лютого звернувся до поліції та заявив, що був за кермом автівки, яка збила людину на трасі Київ-Харків-Довжанський у ніч з 9 на 10 лютого.

Проте, як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, стало відомо, що вказаний чоловік у момент скоєння ДТП знаходився в іншому місці. Отже, його показання не відповідають дійсності. Зараз з чоловіка вже знято попередні звинувачення — у скоєнні ДТП, провину за яку він намагався взяти на себе.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження з приводу спроби фальсифікації справи про смертельну ДТП між Чугуєвом і Мартовим з машиною Олександра Ярославського.

11 лютого особу загиблого було встановлено. Також у поліції підтвердили перекваліфікацію справи “винуватця” ДТП.

11 лютого резонансну справу щодо ДТП з машиною Ярославського передано зі слідчого підрозділу поліції Харківської області до Головного слідчого управління Національної поліції України.

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова пообіцяла чесне розслідування ДТП та закликала Олександра Ярославського повернутися з-за кордону.

14 лютого в морзі м. Чугуєва зникли речові докази у справі про смертельну ДТП. Слідчі слідчого управління обласної поліції за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК (службова недбалість).

15 лютого керівництво Чугуївського райвідділу Харківського обласного бюро судмедекспертизи повідомило поліцію, що виявило пропажу там, де ще вчора її не було.