Микола Харківський – доньці загиблого у ДТП: “Бухим менше їздити треба”

Скриншот: Суспільне

16-річний водій Infiniti Микола Харківський, якого підозрюють у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна, заявив у перерві судового засідання дочці загиблого у ДТП Анастасії Бондаренко: “Бухим менше їздити треба”.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції із зали суду, яку веде Суспільне.

Бондаренко спитала, навіщо Микола Харківський їй усміхається. “Ти мене на побачення хочеш запросити? Сподобалася?”. “Ні, дякую”, – відповів Харківський.

За Миколу заступилася захисниця Інна Данилова, виникла суперечка між нею з одного боку та Анастасією та представниками потерпілих – з іншого.

Якоїсь миті Харківський заявив: “Бухим менше їздити треба”.

Данилова закликала Анастасію Бондаренко “не провокувати”, та відповіла, що провокацією займається її підзахисний.

Як повідомляв Харків Times, вранці 19 січня у Червонозаводському районному суді м. Харкова розпочалося засідання щодо обрання запобіжного заходу для 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського, якого підозрюють у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна. Прокуратура просить продовжити утримання під вартою, адвокат Харківського подала клопотання щодо проведення засідання у закритому режимі.

Увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

10 осіб, серед яких підприємці та юристи з Харкова, Одеси та Києва, об’єдналися, щоб не дозволити уникнути покарання 16-річному Миколі Харківському, підозрюваному у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна.

У прокуратурі припускають, що до відповідальності можуть притягнути батьків 16-річного Миколи Харківського.

16-підозрюваний у смертельній ДТП визнав свою провину.

Згідно з результатами автотехнічної експертизи, швидкість автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського в момент зіткнення з Chevrolet, водій якого загинув в аварії, склала 180 км на годину.

У прокуратурі розповіли, що в крові загиблого водія Chevrolet виявлено 3,65 проміле алкоголю, але провини в даній конкретній ДТП на ньому немає. Сім’я та адвокат загиблого сумніваються в експертизі.

24 грудня слідство завершило досудове розслідування щодо 16-річного водія Infiniti.