До смертельної аварії на Гагаріна 16-річний водій Infiniti порушував закон – поліція

16-річний водій Infiniti, який увечері 26 жовтня на проспекті Гагаріна влаштував смертельну ДТП, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення голови Патрульної поліції України Олексія Білошицького у Facebook.

“Стосовно вищевказаної особи вже складалися матеріали про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачені ч.2 ст.126 КУпАП (управління без посвідчення водія) та ч.1 ст. 122 КУпАП (перевищення швидкості та проїзд на заборонний сигнал). Зазчені правопорушення водій здійснив керуючи іншим автомобілем”, – повідомив Білошицький.

Він також зазначив, що 16-річного водія затримано, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

У соцмережах з’явилися подробиці події, які наразі не підтверджує поліція. Зокрема, там уже опубліковані дані хлопця, який був за кермом позашляховика. Його звуть Микола, 16 років йому виповнилося наприкінці серпня. У 2019 році (йому було 14 років) розстріляв із пневматичного пістолета 39-річну жінку та її 19-річного сина. Отримав покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки з випробувальним строком на 1 рік.

Як повідомляв Харків Times, на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові ввечері 26 жовтня сталося ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора і вдарив автомобіль Chevrolet, що їхав на “зелений”. Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, що скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий.

Постраждалі в аварії – пасажири Infiniti у віці від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.