Смертельна ДТП з 16-річним Миколою Харківським: загиблий водій справді був п’яний

У крові водія Chevrolet, який загинув в аварії на перехресті проспекту Гагаріна з проспектом Героїв Сталінграда, виявлено 3,65 проміле алкоголю. Однак провини в даній конкретній ДТП на ньому немає: через перехрестя він рухався за правилами.

Про це Харків Times повідомив речник прокуратури області Дмитро Чубенко.

Дмитро Чубенко прокоментував заяву адвокатки Миколи Харківського Інни Данилової, яка сповістила про висновки експертів і про те, що смерть потерпілого має нібито дві причини.

Справді, дослідження, проведене Харківським обласним бюро судмедекспертиз 3 листопада 2021 року, виявило в крові загиблого алкоголь у кількості 3,65 проміле. Однак це ніяк не вплинуло на перебіг слідства та висновки прокуратури.

Це адміністративне правопорушення, за яке водія, якби він був живий, можна було б притягнути до адміністративної відповідальності. Але він, на жаль, мертвий. До того ж у його діях не було порушень правил дорожнього руху, які знаходились би у причинно-наслідковому зв’язку з цим ДТП.

“Згідно з висновком автотехнічної експертизи дії водія автомобіля Chevrolet відповідали ПДР і не мають причинного зв’язку з тим, що трапилося”, — повідомив Чубенко.

А на заяву Інни Данилової відповів: “Під час проведених слідчих дій ми повністю та всебічно довели провину підозрюваного, а також маємо достатньо доказів, які надамо суду”.

У висновку про смерть значиться лише одна причина: множинні травми життєво важливих органів.

Як повідомляв Харків Times, увечері 26 жовтня 2021 року на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

10 осіб, серед яких підприємці та юристи з Харкова, Одеси та Києва, об’єдналися, щоб не дозволити уникнути покарання 16-річному Миколі Харківському, підозрюваному у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна.

У прокуратурі припускають, що до відповідальності можуть притягнути батьків 16-річного Миколи Харківського.

16-підозрюваний у смертельній ДТП визнав свою провину.

Згідно з результатами автотехнічної експертизи, швидкість автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського в момент зіткнення з Chevrolet, водій якого загинув в аварії, склала 180 км на годину.

24 грудня слідство завершило досудове розслідування щодо 16-річного водія Infiniti.

31 грудня прокуратура передала до суду справу 16-річного водія, який спровокував смертельну аварію.

Суддя, яка засудила Миколу Харківського до умовного терміну, розгляне справу про ДТП за його участі.