Смертельна ДТП на проспекті Гагаріна: бізнесмени готові сплатити потерпілим усі витрати на судовий процес

10 осіб, серед яких підприємці та юристи з Харкова, Одеси та Києва, об’єдналися, щоб не дозволити уникнути покарання 16-річному Миколі Харківському, підозрюваному у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення харківського бізнесмена, власника Superior Golf Club Юрія Сапронова у Facebook.

“У нас є пул із 10 осіб, поки що 10 бізнесменів, готових фінансувати захист постраждалих від свавілля юної марози та його покровителів”, – написав Юрій Сапронов.

Серед тих, хто готовий надати допомогу сім’ї загиблого в аварії 58-річного водія Chevrolet: Юрій Сапронов (президент Харківського гольф-клубу “Superior Golf Club”), Гарік Корогодський (бізнесмен та меценат, засновник благодійного фонду “Життєлюб”), Олександр Давтян (співзасновник Інвестиційної групи “DAD”), Володимир Скоробагач (бізнесмен, депутат Харківської облради), Ігор Черняк (адвокат, учасник Харківського антикорупційного центру), Масі Найом (адвокат), Ігор Когут (директор КУА «Фінекс-Капітал»), Юрій Губанков (президент Brooklyn-Kiev Ltd), Сергій Хорошайлов (голова ради директорів Корпорації Харківські Будівельні Матеріали), Валерій Дема (віце-президент у SigmaBleyzer).

“Фінансуємо ВСІ витрати на судовий процес. Обіцяємо ВСЕ у паблік. Феміда не зможе продатися, тільки якщо все буде голосно, прозоро та світло. Хабарів не даємо.”, – написав Юрій Сапронов.

Інтереси потерпілих готовий представляти адвокат Ігор Черняк. Юрій Сапронов опублікував його номер телефону (+380509618027) та попросив усіх, хто знайомий із потерпілими, передати цей номер їм, щоб вони зв’язалися із захисником.

За інформацією із соцмереж, у загиблого водія Chevrolet залишилися син та дочка.

Як повідомляв Харків Times, увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

28 жовтня Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.