Смертельна ДТП на проспекті Гагаріна: Микола Харківський їхав зі швидкістю 180 км/год

Згідно з результатами автотехнічної експертизи, швидкість автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного Миколи Харківського в момент зіткнення з Chevrolet, водій якого загинув в аварії, склала 180 км на годину.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення адвоката потерпілих Ігоря Черняка у Facebook.

“Під час проведення експертизи було встановлено, що на момент зіткнення швидкість автомобіля “Інфініті” під керуванням Миколи Харківського становила 180 (!!!) км/год.”, – написав Ігор Черняк.

У кримінальному провадженні призначено близько 15 експертиз. Генетична експертиза підтвердила, , що за кермом Infiniti був саме Микола Харківський. Психіатрична експертиза підтвердила, що 16-річний підозрюваний у ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської, що сталася 26 жовтня 2021 року, повністю усвідомлював свої дії.

З 28 жовтня за рішенням Київського районного суду м. Харкова підозрюваний у скоєнні смертельної ДТП 16-річний Микола Харківський перебуває під вартою.

Як повідомляв Харків Times, увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

10 осіб, серед яких підприємці та юристи з Харкова, Одеси та Києва, об’єдналися, щоб не дозволити уникнути покарання 16-річному Миколі Харківському, підозрюваному у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна.

У прокуратурі припускають, що до відповідальності можуть притягнути батьків 16-річного Миколи Харківського.

16-підозрюваний у смертельній ДТП визнав свою провину.