Харків отримав 27 нових тролейбусів, чекає ще 22

Фото: city.kharkov.ua

До Харкова до квітня 2022 року в рамках угоди з Європейським інвестиційним банком мають надійти 49 нових низькопідлогових тролейбусів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Усього заплановано придбати 12 двосекційних та 37 односекційних тролейбусів. Максимальна довжина – 13,5 та 18,75 м відповідно. Загальна вартість проєкту – 10 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. Крім транспорту, будуть придбані запасні частини, витратні матеріали, обладнання, інструменти для технічного обслуговування та ремонту й супутні послуги.

У місті вже отримано 27 односекційних тролейбусів.

Нагадаємо, що також у рамках проєкту «Оновлення тролейбусного парку міста Харкова» у Харкові вже отримали 57 нових низькопідлогових 12-метрових односекційних тролейбусів. На реалізацію проєкту були спрямовані бюджетні кошти, кредитні кошти Европейського банка реконструкції та розвитку, а також кошти Фонду чистих технологій.

Як повідомляв Харків Times, 7 грудня почав діяти новий тролейбусний маршрут №49, що зв’язав селище Жихор (вулиця Кутаїська) з центром міста (вулиця Університетська).

Новий тролейбусний маршрут № 50 почав курсувати в квітні поточного року, з’єднавши селище П’ятихатки з площею Свободи.

Пізніше мешканці селища попросили продовжити маршрут до пл. Конституції. З 9 червня тролейбус № 50 курсує за новим маршрутом.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов повідомив, що в липні планується запустити тролейбусні маршрути на Рогань і селище Жуковського.

У міськраді розповіли, як поїдуть нові тролейбуси № 51 та №52 на Роганський житловий масив.

6 серпня відкрився новий тролейбусний маршрут № 53, який об’єднав мікрорайон «Горизонт» з ХТЗ.