Тролейбусний маршрут з П’ятихаток продовжать до площі Конституції

Фото: city.kharkov.ua

Протягом цього тижня тролейбус №50 з автономним ходом почне курсувати по подовженому маршруту: з П’ятихаток до площі Конституції, а не до площі Свободи, як раніше.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Про плани подовжити маршрут тролейбуса розповів сьогодні, 7 червня, під час зустрічі з працівниками КП «Харківські теплові мережі» секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, з проханням продовжити маршрут прямування з пл. Свободи до пл. Конституції не раз зверталися харків’яни. Для безперешкодного проїзду громадського транспорту заборонять паркування автомобілів по вул. Сумській, на ділянці від вул. Скрипника до пров. Мечникова.

«Я звернувся до патрульної поліції, щоб вони допомогли в організації руху і щоб тролейбуси не стояли в пробках», – зазначив Ігор Терехов.

Крім того, в місті планується запустити тролейбусний маршрут від вул. Роганської до вул. Грицевця, а для комфорту городян – розвинути маршрутну сітку завдяки запуску нових муніципальних автобусів.

«Планую, що до вересня-жовтня всі автобуси вийдуть на маршрути. Сьогодні було кілька звернень з організації нових маршрутів і скарг на те, що транспорт ходить нестабільно, тому ми будемо розвивати транспортну інфраструктуру», – підкреслив Ігор Терехов.

Також він повідомив, що буде розглянуто пропозицію з організації двостороннього руху по вул. Ковтуна, і також пообіцяв особисто оглянути стадіон за студентськими гуртожитками на пр. Перемоги, який потребує реконструкції. Крім того, в роботу були взяті всі звернення спіробітників підприємства щодо ремонту доріг, під’їздів, покрівель і надання матеріальної допомоги.

Як повідомляв Харків Times, 10 квітня відбувся офіційний запуск тролейбусного маршруту №50, який з’єднав центр Харкова і селище П’ятихатки. На маршруті працюють машини з автономним ходом, які можуть опускати тролеї та проїжджати без них до 30 км.