«Карту харків’янина» почали отримувати школярі та їхні батьки

Фото: Харків Times

У школах міста вже почали видавати «Картку харків’янина» («X-card») учням та їх батькам. Незабаром карту почнуть отримувати студенти вишів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на куратора проекту, директора КУ «Офіс реформ» Павла Столбового.

За його словами, вже видано близько 13 тис. карток працівникам комунальних підприємств міста.

У школах зараз роздають 40 тис. карток для учнів та стільки ж — для батьків. Ще 20 тис. карток отримують харків’яни пільгових категорій.

«Уже два тижні ми видаємо учнівські картки школярам і батькам, які першими заповнили анкети. На жаль, в деяких анкетах були допущені помилки, тому не всі отримали свої картки в першій хвилі. Зараз проходить етап уточнення інформації, і незабаром всі отримають «X-card». Продовжуємо видачу комунальних карток, і стартувала видача карток пенсіонерам. Скоро «X-card» почнуть отримувати студенти», — зазначив Павло Столбовий.

Як повідомила директорка Департаменту цифрової трансформації Галина Литвинець, зараз партнери проекту проходять етап технічної інтеграції в систему «X-card» і поступово надаватимуть свої товари та послуги власникам карти за соціальною ціною.

«Вже працюють в системі аптека «9-1-1», яка надає знижку 5% на 25 товарів першої необхідності – в основному, на препарати для лікування простудних захворювань. Також це мережа книгарень «КнигоЛенд», де надається дисконт в 5%, і парк імені Горького, що пропонує економію 5 грн з кожного квитка на атракціон. Скоро до системи приєднаються торговельні мережі «Восторг» та «Посад». Щоб харків’яни розуміли, чи працюють знижки в тому чи іншому місці, там будуть розміщені відповідні наклейки та інформаційні матеріали», — розповіла Галина Литвинець.

Як повідомляв Харків Times, у проекті Картки харків’янина беруть участь вже 150 компаній.

Міська рада обіцяє небачену в Україні програму лояльності для власників таких карт, в тому числі товари за зниженою ціною, абонементи, перепустки, спеціальні пропозиції.

З 15 липня на Порталі електронних сервісів міста Харкова можна заповнити необхідну для отримання карти анкету.

Крім цього анкету можна заповнити в мобільному додатку «Мій Харків».

У Харкові почала працювати «гаряча лінія» з питань Карти харків’янина.

На початку серпня в місті приступили до розробки функціоналу електронної версії «Карти харків’янина». Станом на початок серпня анкети на отримання картки заповнили 200 тисяч городян.

14 вересня перші картки харків’янина отримали працівники Харківського метрополітену і «Харківських теплових мереж».

17 вересня — перші співробітники Харківської міської ради.

22 вересня «Карти харків’янина» почали видавати співробітникам комунальних закладів охорони здоров’я. Першим пощастило медикам 13-й міської лікарні.

За «Карткою харків’янина» можна безкоштовно відвідати Харківський зоопарк і безконтактно оплатити проїзд у міському громадському транспорті, в т.ч. пільговий. Всього до проекту приєдналося понад 150 підприємств, серед яких — супермаркети, аптеки, заправки, заклади громадського харчування тощо.