Харківського депутата підозрюють у привласненні 9 млн грн

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харківській області розслідують махінації на будівництві фізкультурно-оздоровчого комплексу в одному з селищ. В результаті дій зловмисників місцевому бюджету було завдано збитків на суму понад дев’ять мільйонів гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, до складу злочинної групи входили три людини – один з депутатів Харківської міської ради та двоє його знайомих. Депутат також керував заснованим ним товариством з обмеженою відповідальністю.

“Знаючи про те, що однією з селищних рад у Харківській області проводяться конкурсні торги на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу, вирішив заволодіти бюджетними коштами, залучивши до цього двох своїх знайомих. Директор ТОВ підготував та розмістив на сайті конкурсну пропозицію на участь у торгах, де його підприємство визнано переможцем.”, – розповіли в прокуратурі.

Однак у фірми харківського депутата не було відповідних дозволів на проведення робіт з будівництва. І він надав селищній раді договір підряду, укладений між його ТОВ і підприємством його знайомих.

Після цього зловмисники склали документи з неправдивими відомостями про виконані роботи та надали їх голові селищної ради, запевнивши його, що обсяги виконаних робіт зазначені в документах відповідають обсягам і вартості робіт, виконаних на об’єкті і нібито перевірені інженером з технічного нагляду.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо трьох зловмисників проводиться за фактом заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та за фактом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Вирішується питання про повідомлення про підозру членам організованої групи.

Як повідомляв Харків Times, до суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Харківської міської ради VII скликання, який є директором комунального підприємства. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів на суму майже 430 тисяч гривень.