У Харківському зоопарку стерв’ятники і білоголові сипи обживають новий вольєр з басейном (фото і відео)

Фото: city.kharkov.ua

Напередодні відкриття, яке заплановане в день міста, 23 серпня, пернаті мешканці Харківського зоопарку обживають новий вольєр.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі зоопарку.

Авіарій площею 645 кв. м. входить до експозиції «Африканське сафарі». Висота вольєра досягає восьми метрів, і птахам тут простор. В авіарій пересилилися два стерв’ятники і чотири білоголові сипи.

У вольєрі – сітчасті стіни і стеля, що допомагає птахам дотримуватися власних біоритмів і, як в природі, зберігати активність днем, а відпочивати вночі.

Є в вольєрі свій “спа-салон”, роль якого виконує велика пісочниця.

“Тут і сипи, і стерв’ятники купаються, приводячи до ладу пір’я. Освіжити птиці можуть в басейні. Після цього відпочити, сидячи на натуральному камені”, – розповіли в зоопарку.

У вольєрі передбачено кілька місць, де птахи можуть вити гнізда. Пернаті можуть це робити на платформі в центрі вольєра, або в двох будиночках, розташованих на території.

«Стерв’ятники входять в першу сотню найрідкісніших і вразливих птахів світу. Незважаючи на численні забобони і негативне ставлення до птахів-падальщики, разом з білоголової сіпамі вони є хорошими санітарами гірських і передгірних областей. Побачити цих птахів тепер можна і в нашому зоопарку», – розповіли фахівці зоосаду.

Як повідомляв Харків Times, за останній час у зоопарку вже переселилися до власного великого каньйону гривасті барани, почали освоювати новий літній вольєр площею близько п’яти тисяч квадратних метрів бурі ведмеді. В експозиції «Африканське сафарі» оселилися котячі лемури.

Нове житло в Харківському зоопарку отримали бегемотиха Степанида та пара нільських крокодилів Джема і Сеня.

Міська рада обіцяє відкрити реконструйований зоопарк до Дня міста, 23 серпня.

Потрапити в зоопарк після відкриття зможуть не всі.