У Харківському зоопарку для гривастих баранів створили великий каньйон (фото і відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

У Харківському зоопарку облаштували власний великий каньйон, в якому будуть жити гривасті барани – чотири самця і п’ять самок. Нове місце проживання червонокнижних тварин площею 700 кв.м. оформлено натуральним каменем, а дно всипане дрібним гравієм.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківського зоопарку.

Кам’яна “обробка” вольєра дозволить тваринам сточувати копита природним чином. Гривасті барани – вихідці з посушливих регіонів Північної Африки. За словами завідувача відділом зоологічної частини №1 Олександра Головчанського, ці тварини вважають за краще купатися в піску, обтиратися, і тут їм також стане в нагоді дрібний гравій, яким всипане дно каньйону.

У центрі вольєра знаходяться скелі-будиночки або гроти, де гривасті барани можуть відпочити, сховатися від негоди або сторонніх очей.

Крім цього в вольєрі обладнані каскадний водоспад і струмок, які подарують прохолоду в спекотні дні. Вгамувати спрагу тварини зможуть за допомогою автоматичних поїлок. Підкріпитися зможуть сіном, овочами і зерновими, які знайдуть у спеціальних годівницях.

Як повідомляв Харків Times, Харківський зоопарк, який зараз реконструюється, буде відкритий до Дня міста, 23 серпня.

У квітні в Харківському зоопарку відкрили новий літній вольєр для слонів.

1 червня в Харків з Одеського біопарку привезли дитинча жирафи. Малюк на прізвисько Дьома провів в дорозі близько 16 годин.

У Харківському зоопарку до приїзду нового мешканця – дитинча жирафи – приготували двоповерховий вольєр площею 816 кв. метрів.

Для Матвія і Маші – пари бурих ведмедів – в Харківському зоопарку підготували спеціальний вольєр з водоспадом і озером.