Басейн з водоспадом і гойдалки: в Харківському зоопарку ведмеді обживаються в новому вольєрі (фото і відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

Мешканці Харківського зоопарку – бурі ведмеді – почали освоювати новий літній вольєр, площа якого близько п’яти тисяч квадратних метрів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківського зоопарку.

“У вольєрі максимально збережено природний ландшафт і дерева. Щоб клишоногі не нудьгували, тут встановлені платформи для лазіння, гойдалки; а щоб не розслаблялися і не втрачали природних інстинктів в пошуку їжі – годівниці-барабани”, – розповіли в зоопарку.

На відміну від попереднього місця проживання, де була бетонна підлога, в нових володіннях клишоногих – натуральний грунт і трава. Це  відразу зацікавило першого “переселенця” – ведмедя на прізвисько Матвій. Клишоногий неспішно обходив володіння, обнюхуючи мало не кожну споруду і дерево.

У новому вольєрі обладнано басейн з водоспадом. Матвій особливого інтересу до нього не виявив – купатися не став, лише попив водички і освіжив лапи.

Потім нове місце проживання вивчала ведмедиця Маша. У зоопарку розповіли, що їй найбільше сподобалася соковита молода травичка і калюжі. Незважаючи на те, що в вольєрі є басейн з чистою водою, Маша з задоволенням приймала грязьові ванни в найближчій калюжі.

Як повідомляв Харків Times, Харківський зоопарк, який зараз реконструюється, буде відкритий до Дня міста, 23 серпня.

У квітні в Харківському зоопарку відкрили новий літній вольєр для слонів.

1 червня в Харків з Одеського біопарку привезли дитинча жирафи. Малюк на прізвисько Дьома провів в дорозі близько 16 годин.

У Харківському зоопарку до приїзду нового мешканця – дитинча жирафи – приготували двоповерховий вольєр площею 816 кв. метрів.