У Харківському зоопарку показали, як обживається “переселенець” з Одеси жираф Дьома (відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

У Харківському зоопарку до приїзду нового мешканця – десятимісячного дитинча жирафи – приготували двоповерховий вольєр площею 816 кв. метрів. Малюк на прізвисько Дьома, що подолав майже 700 км з Одеського біопарку, обживається на новому місці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківського зоопарку.

До Харкова жирафа в спеціальному вольєрі привезли 1 червня. Довгий шлях Дьома подолав відносно спокійно, самостійно вийшов з перевізного вольєра, зробив два кола при вході в своє нове місце проживання і пішов освоюватися на новому місці.

Двоповерховий будинок Деми відноситься до експозиційній зоні «Африканська савана».

“На першому поверсі – зал для відвідувачів, виставковий вольєр для жирафів і відкритий вольєр. Другий поверх обладнаний прорізами для обслуговування годівниць і вентиляційної камерою”, – розповіли в зоопарку.

Вольєри оснащені годівницями, автопоїлками і гумовими килимками для сну. У раціон жирафа входять: свіжі гілки дерев, люцернового сіно, спеціальні мюслі, насіння льону, вівсянка, яблука, апельсини, селера, морква, ріпчаста або зелена цибуля, пекінська капуста і як ласощі для тренінгу – банан.

Жираф Дьома народився 31 липня 2020 на сім’ї Яші і Васі з Одеського біопарку. Тварину Харкову подарували власники закладу.

Як повідомляв Харків Times, в Харківському зоопарку готуються до прийому дитинча жирафи, якого привезуть з Одеси.

1 червня в Харків з Одеського біопарку привезли дитинча жирафи. Малюк на прізвисько Дьома провів в дорозі близько 16 годин.