На екс-директора лісгоспу Сису відкрили ще одну кримінальну справу (фото і відео)

Фото: из открытых источников

Колишній директор ДП «Гутянське лісове господарство» скандальний Віктор Сиса став фігурантом ще однієї кримінального провадження. 19 серпня слідчі повідомили Сисе та двом його спільникам про підозру за фактом незаконної порубки дерев, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 246 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі НАБУ.

За даними слідства, Сиса – головний підозрюваний. Він володіє виробничими потужностями для обробки деревини і мав налагоджені канали реалізації. Володіючи такими активами Сиса “створив на території Богодухівського району злочинну групу, яка займалася систематичною незаконною вирубкою цінних порід дерев і її подальшим постачанням на переробку”.

“Порубка лісу велася у промислових масштабах із використанням вантажних автомобілів, обладнаних маніпуляторами. З метою уникнення кримінальної відповідальності члени групи проводили вирубку лише у вечірній та нічний час, обирали ділянки рубки, де є місця для переховування вантажного автотранспорту, здійснювали постійний моніторинг прилеглої території”, – розповіли в прокуратурі.

19 серпня слідчо-оперативна група провела обшуки на підприємстві, де переробляли незаконно зрубану деревину, а також в будинках, де живуть фігуранти.

Якщо вина підозрюваних буде доведена в суді, то їх можуть засудити до позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Згідно з інформацією правоохоронних органів України, це вже третя справа, фігурантом якого став скандальний екс-директор лісгоспу Сиса. 3 серпня цього року детективи НАБУ затримали Сису і його родича за підозрою в привласненні деревини на суму понад 50 млн. грн.

Як повідомляв Харків Times, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 28 серпня провели обшуки за місцем проживання окремих посадових осіб ДП “Гутянське лісове господарство” та в офісах комерційних компаній. Обшук проводився, зокрема, в будинку Сиси, котрий чинив активний опір правоохоронним органам (зокрема фізичне).

Сису затримали увечері 30 жовтня за спробу дати хабара детективу НАБУ. На наступний день 31 жовтня Сисе повідомили про підозру в пропонуванні хабара в розмірі $ 100 тисяч одному з детективів НАБУ.

4 листопада родичі Сиси внесли заставу в 5 млн гривень, після чого він вийшов з СІЗО.

У січні Сисі повідомили про підозру у нанесенні державі збитків на 4,2 млн гривень.

У жовтні 2020 року до суду було передано справу стосовно колишнього директора ДП «Гутянське лісове господарство» Віктора Сиси, якого звинувачують у нанесенні збитків державі в розмірі 4,2 ​​мільйона гривень.