Сису судитимуть за нанесення збитків на 4,2 млн гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

У ДБР завершили розслідування і передали справу до суду стосовно колишнього директора ДП «Гутянське лісове господарство» Віктора Сиси, якого звинувачиють у нанесенні шкоди державі в розмірі 4,2 ​​мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Зазначений збиток був нанесений, оскільки обвинувачений, на думку слідства, “недобросовісно ставлячись до своїх прямих обов’язків і неналежним їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було довірено”.

“В результаті зазначених дій у Володимирському лісництві ДП «Гутянське лісове господарство» невстановленими особами протягом 2019 здійснено незаконну порубку і вивезення понад 200 дубів. Сума збитку, нанесеного державі, становить майже 4,2 млн грн”, – розповіли в прокуратурі.

Судитимуть Сису за злочин, передбачений ч.2 ст. 367 КК (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Розслідування проводили слідчі територіального управління ДБР в м.Полтаві, при оперативному супроводі УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 28 серпня провели обшуки за місцем проживання окремих посадових осіб ДП “Гутянське лісове господарство” та в офісах комерційних компаній. Обшук проводився, зокрема, в будинку Сиси, котрий чинив активний опір правоохоронним органам (зокрема фізичне).

Сису затримали увечері 30 жовтня за спробу дати хабара детективу Національного антикорупційного бюро України.

31 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціальної антикорупційної прокуратури попередили директора держпідприємства про підозру у пропонуванні одному з детективів НАБУ неправомірної вигоди в сумы 100 тис. доларів.

4 листопада родичі Сиси внесли заставу в 5 млн гривень, після чого він вийшов з СІЗО.

У січні Сисі повідомили про підозру у нанесенні державі збитків на 4,2 млн гривень.