До Харківського зоопарку після відкриття пустять не всіх та обмежать кількість відвідувачів

У перший час після відкриття, яке заплановане на День міста, 23 серпня, в Харківський зоопарк пускатимуть не більше трьох тисяч відвідувачів в день. Пройтися по оновленому будинку тварин зможуть тільки жителі м.Харкова після відповідної реєстрації.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю директора КП “Харківський зоопарк” Олексія Григор’єва телеканалу Simon.

Реконструкція зоопарку тривала шість років, і його відкриття напевно викличе великий ажіотаж серед харків’ян. За словами директора, в перший час число відвідувачів буде обмежене. Це необхідно, щоб не допустити стресового стану у тварин.

“Зіпсувати можна все за один день, якщо пустити всіх охочих. Перші дні, перший місяць зоопарк буде працювати в тестовому режимі. Ми розберемося, яке навантаження зможе витримати зоопарк. Три тисячі людей – це максимум, який поки буде перебувати під зоопарку. У старі часи бували ситуації, коли було 15 тисяч, але сьогодні ми не витримаємо такого напливу, та й не витримували тоді”, – розповів директор зоопарку.

У перші дні після відкриття Харківський зоопарк буде доступний тільки для місцевих жителів. Вхід для харків’ян буде безкоштовний.

Місцеві жителі зможуть потрапити в зоопарк по “Картці харків’янина” або за попередньою реєстрацією.

Зареєструватися можна буде на сайті зоопарку за допомогою телефону або комп’ютера. Крім того, в саду Шевченка встановлять термінали, через які також можна буде зареєструватися з 23 серпня.

“Ви заходите на сайт зоопарку, вносите ідентифікаційний номер, номер мобільного, дату народження. Код потрібен, щоб було зрозуміло, що ви харків’янин. Те ж саме можна зробити і через “Приват 24”, – пояснив директор зоопарку.

При реєстрації потрібно вказати дату, час відвідування і маршрут.

Після відкриття відвідувачам буде доступний не весь зоопарк, а два екскурсійні маршрути: “Стежка тигра” і “Африканська савана”.

Першими відвідувачами зоопарку стануть харків’яни пільгових категорій.

“У першу чергу, щоб відвідали зоопарк багатодітні сім’ї, діти з інвалідністю, щоб відвідали ті люди, яким це, з нашої точки зору, потрібніше. У яких менше радощів в житті, ніж у всіх інших. Ми повинні цим людям подарувати радість спілкування з зоопарком”, – пояснив Олексій Григор’єв.

Потім – працівники комунальних підприємств, які важко працюють і роблять наш побут комфортніше, додали в прес-службі міськради.

“Уже з початку осені, у вересні, вхід в зоопарк буде відкритий для індивідуального відвідування по Картці харків’янина, і пізніше, орієнтовно з жовтня, його зможуть відвідати гості з інших міст. Для них будуть продаватися квитки”, – розповіли в прес-службі.

Квиток можна буде купити або через “Приват 24”, або через інший банк, або через “Telegram Pay”. Попередньо, ціна квитка для дорослих складе 200 грн, для дітей – 100 грн.

Як повідомляв Харків Times, за останній час у зоопарку вже переселилися до власного великого каньйону гривасті барани, почали освоювати новий літній вольєр площею близько п’яти тисяч квадратних метрів бурі ведмеді. В експозиції «Африканське сафарі» оселилися котячі лемури.

Нове житло в Харківському зоопарку отримали бегемотиха Степанида та пара нільських крокодилів Джема і Сеня.

Міська рада обіцяє відкрити реконструйований зоопарк до Дня міста, 23 серпня.