Слідчі провели 28 обшуків у справі про підробку марок “Укрпошти” і продаж їх в “ЛНР” (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури проводиться розслідування справи про підробку та збут, у тому числі на тимчасово окупованій території Луганської області, знаків поштової оплати державного підприємства «Укрпошта».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що збутом підроблених марок займалася ціла мережа розповсюджувачів, до складу якої входили жителі Харківського, Київського, Вінницького, Дніпропетровського та Кропивницького регіонів. Клієнтів вони знаходили в Інтернеті, пропонуючи їм марки за ціною вдвічі менше, ніж у національного оператора поштового зв’язку. Через дії зловмисників, “Укрпошта” щомісяця зазнавала серйозних збитків.

Частину підроблених марок поставлялася на тимчасово окуповані території Луганської області для потреб «судової гілки влади» так званої «ЛНР»

22 жовтня під час збуту підроблених поштових марок викрито одного з членів групи. Спільно зі слідчими СБУ в Харківській області було проведено 28 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів справи. Під час обшуків слідчі виявили і вилучили підроблені поштові марки, гроші, а також засоби зв’язку та чорнові записи інформації про протиправну діяльність.

В рамках розслідування справи слідчі повідомили про підозру двом учасникам групи. Одному – за фактом фінансування дій, скоєних з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК), іншому – за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК).

Санкція ч. 3 ст.110-2 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Санкція ч. 2 ст. 190 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. Встановлюється коло інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляв Харків Times, 22 жовтня в пункті пропуску “Гоптівка” харківські прикордонники затримали чоловіка, який намагався ввезти в країну конституцію, кримінальний кодекс, топографічні карти, описи символіки, а також газети так званої ЛНР.