Стрілянина через маски в метро Харкова – слідчі посилили кваліфікацію події

Фото: mirmetro.net

Під час стрілянини на станції Харківського метрополітену “Держпром”, що сталася увечері ввечері 17 листопада, постраждав 23-річний студент.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Він отримав травму стопи. Від госпіталізації до лікарні постраждалий відмовився”, – розповіли у поліції.

Вогонь із травматичного пістолета відкрив 44-річний мешканець Харкова. Причиною конфлікту, який розпочався ще у вагоні метро, ​​стали неправильно вдягнені захисні маски. Чоловік зробив із цього приводу зауваження групі молодиків. Ті відреагували агресивно.

Конфлікт продовжився на платформі станції метро “Держпром”. Молодь почала штовхати чоловіка та бити чоловіка. У відповідь він дістав пістолет і кілька разів вистрілив із нього.

За цим фактом було розпочато розслідування за ч.1 ст. 296 КК (хуліганство). Пізніше слідчі перекваліфікували пригоду на ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної чи холодної зброї). Санкція цієї статті не передбачає штрафу або обмеження волі, а лише тюремне ув’язнення на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв Харків Times, 17 листопада 2021 року в метро Харкова стався конфлікт із приводу носіння масок, один із учасників якого кілька разів вистрілив у «опонентів». За інформацією прокуратури області, кілька пострілів нагору, а потім по групі студентів зробив колишній співробітник податкової поліції ГУ ДПС у Харківській області.