Муніципальна галерея запрошує на виставку харківського художника Вадима Петрова

Завтра, 12 листопада, у Харківській муніципальній галереї на вулиці Чернишевській, 15 відкривається виставка робіт харківського художника Вадима Петрова «Фасади та задвірки мегаполісу».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Працюючи над творами, автор ставить запитання: чи впливає хід історії на життя творчої особистості в місті, чи змінилося щось за останні сто років порівняно з романом Валер’яна Підмогильного «Місто» чи творами Миколи Хвильового? «А може, сутність і проблематика міського життя обертається в колі тих самих проблем, і крізь щілини в часі можна розглянути застарілі хвороби, приховані і невидимі рушійні сили міського життя? Чим вони відрізняються від європейських чи середньовічних?» – ставе питання митець», – йдеться у повідомленні.

Попередня виставка Петрова проходила в Муніципальній галереї у 2012 році. Роботи митця експонуватимуться до 27 жовтня.

Відвідувачам нагадують про правила відвідування галереї під час пандемії: у приміщеннях можуть перебувати не більше шести відвідувачів одночасно, необхідно дотримуватись дистанції у 2 метри, обов’язково використовувати захисні маски та, у разі потреби, – дезінфікуючий засіб, розташований біля входу до закладу.

Як повідомляв Харків Times, у вересні Харківська муніципальна галерея разом із партнерами відкрила виставковий осінній сезон масштабним проектом «No Табу. Оновлення», присвяченим ювілейному фестивалю NonStopMedia Х. У проекті взяли участь лауреати NonStopMedia різних років.