Заповзятливого мешканця селища Печеніги підозрюють у самозахопленні цінної землі

Фото: mykharkov.info

Поліція виявила, що мешканець селища Печеніги Чугуївського району Харківської області вже кілька років тому побудував певні споруди на самовільно захопленій ділянці у межах прибережної захисної смуги Печенізького водосховища. Ця земля належить до особливо цінних земель природно-заповідного фонду та до території лісового заказника місцевого значення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

«В ході досудового розслідування слідчі Чугуївського районного управління поліції встановили, що чоловік самовільно збудував споруди на самовільно зайнятій земельній ділянці, яка знаходиться за межами населених пунктів Печенізької селищної ради та відноситься до земель лісогосподарського призначення», – йдеться у повідомленні.

До того ж захоплена земля «знаходиться у постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства» та й узагалі є «особливо цінною».

Вчора, 21 вересня, заповзятливому печенізцю повідомили про підозру в самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільне будівництво (ч. 4 ст. 197-1 КК) і тепер замість риболовлі та купання у водосховищі йому загрожують три роки за ґратами.

Як повідомляв Харків Times, мешканець Харківської області цілий рік дурив медиків і правоохоронців, отримуючи рецепти на метадон відразу в п’яти столичних клініках. Тепер його справу скеровано до суду.