Сумоїсти з Харкова вибороли чотири золоті медалі на юнацькому чемпіонаті Європи

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Сумоїсти з Харкова вибороли 12 нагород на юнацькому чемпіонаті Європи – по чотири кожного ґатунку/

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім`ї, молоді та спорту міськради.

Найбільшу кількість золотих медалей здобули вісімнадцятирічні сумоісти. Чемпіонами Європи стали Артем Мартюшев (вагова категорія до 55 кг), Станіслав Луценко (до 60 кг), а також Ярослав Гамов, Рустам Пелін та Дмитро Гаміловський у командних змаганнях. Останній, крім того, став бронзовим призером в особистих змаганнях у вазі понад 100 кг.

У змаганнях серед юніорок “срібло” у ваговій категоріі понад 75 кг дісталося Анні Фоміцькій. Вона також посіла друге місце в команді.

У віковій категорії U-16 Максим Бутаєв став чемпіоном у вазі до 95 кг. Він також здобув бронзову медаль у командному заліку. Його ровесник Микита Каневський став срібним призером у ваговій категорії до 75 кг.

Володимир Безверхий завоював срібну нагороду у ваговій категоріі до 55 кг серед чотирнадцятирічних спортсменів, а Севастьян Сотніков та Артемій Атрощенко стали бронзовими призерами чемпіонату Європи у вазі до 65 кг.

Чемпіонат Європи з сумо серед юнаків та юніорів відбувся у Польщі з 23 по 25 липня. Участь у змаганнях брали майже 350 спортсменів із 12 країн світу.

Як повідомляв Харків Times, харківскі спортсмени вибороли три золоті та дві бронзові медалі на чемпіонаті Європи з сумо серед дорослих і молоді, який відбувся у червні у Казані (РФ).