На відреставрованому Олімпійському фонтані запрацювало світлове шоу (фото і відео)

Фото: city.kharkov.ua

Увечері 14 липня в Харкові відбулося відкриття Олімпійського фонтану, реставрація якого тривала близько року. Нової “фішкою” відреставрованого фонтану стало світлове шоу, яке можна побачити в темний час доби, коли включається підсвічування і RGB-світильники.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Капітальний ремонт фонтану завершився на початку липня, після чого на об’єкті кілька днів проводилися пусконалагоджувальні роботи.

Як розповіли в Департаменті житлово-комунального господарства, цей фонтан – один з найстаріших в місті. Побудували його напередодні Олімпіади-80, в 1990-х закрили, знову відкрили в серпні 2011 року, після 20-річної перерви.

У 2020 році розпочався капітальний ремонт фонтану.

В ході робіт чашу фонтану площею 735 кв. м облицювали гранітом, встановили там 375 форсунок, декоративні елементи металевих чаш, нове насосне та фільтраційне обладнання, RGB-світильники і змонтували підсвічування.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vitaliy Shulga 🇺🇦 (@vit.shulga)

Навколо фонтану поклали тротуарну плитку, встановили 20 лавок і урни для збору сміття. У сквері, який знаходиться поруч, відновили освітлення.

Фонтан працюватиме з 10:00 до 22:00.

Як повідомляв Харків Times, декоративну ілюмінаційну конструкцію «Світовий фонтан» почали встановлювати на круглій клумбі на перехресті Гімназійної набережної з вулицею Вернадського.