У Безлюдівці почали ремонтувати дорогу (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Взагалі, у планах дорожників була траса Р-78 «Харків – Зміїв – Балаклея – Гороховатка», але селищу пощастило, що 1,2 км цієї траси проходять по ньому. Капітально цю дорогу не ремонтували 15 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автомобільних доріг у Харківській області.

В ніч з 22 на 23 червня почалися роботи з поточного дрібного ремонту асфальтобетонного покриття на ділянці дороги Р-78 «Харків – Зміїв – Балаклея – Гороховатка» протяжністю 1,2 км в межах селища Безлюдівка (від початку забудови селища з боку Харкова до світлофора на перехресті з вулицею Кооперативною, ділянка км 4 + 800 – км 6 000).

Ця ділянка дороги давно потребувала ремонту. Через вкрай поганий стан покриття тут виникали великі транспортні затори, особливо влітку, коли багато харків’ян їдуть відпочивати на кар’єр.

«На ділянці буде влаштовано два шари асфальтобетону типу Б. Тут ми маємо хорошу основу – залізобетонні плити, які не потребують значного посилення. Всього тут буде покладена приблизно тисяча тонн асфальтобетону», – розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

У Харківській облдержадміністрації відзначили, що зараз розробляється додатковий комплексний проект ремонту дороги, в якому будуть враховані облаштування водовідведення, дорожніх з’їздів тощо.

Завдяки тому, що в селищі є вуличне освітлення, ремонтні роботи на дорозі проводяться виключно вночі – щоб не перекривати рух автотранспорту.

«Ця дорога не ремонтувалася капітально близько 15 років. У нас через це багато незручностей. Ми дуже вдячні, що нас нарешті почули і допомогли вирішити цю проблему. Цей ремонт зніме дійсно велике напруження», – сказав з цього приводу Безлюдівський селищний голова Микола Кузьмінов.

Закінчити роботи дорожники планують орієнтовно за два тижні.

Як повідомляв Харків Times, біля Безлюдівки заасфальтували шляхопровід.

Перекривати рух у зв’язку з ремонтом не планують.