Харківський паралімпієць завоював титул найсильнішого плавця Європи

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Харків’янин Максим Крипак показав абсолютний результат у індивідуальних дисциплінах – він завоював шість золотих нагород і “срібло” в естафеті на чемпіонаті Європи з плавання, який відбувся в португальській Мадейрі з 16 по 22 травня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Нацкомітету спорту інвалідів України.

У відкритому чемпіонаті Європи взяли участь близько 370 паралімпійців з 43 країн Європи і 4 країн світу. За результатами змагань харків’янин Максим Крипак увійшов до трійки найсильніших плавців Європи (розділив перше місце з результатом в 7 медалей з Білорусі Бокі Ігарем).

На турнірі українські паралімпійці завоювали 95 медалей, серед яких: 37 золотих, 31 срібна і 27 бронзових нагород. Паралімпійська збірна України з плавання зайняла на ЧЄ загальнокомандне перше місце серед європейських представників.

У складі команди України було 43 плавця, які представляли Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Харківську, Херсонську, Київську області та місто Київ.

Як повідомляв Харків Times, харківські спортсмени завоювали вісім золотих медалей на чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та іншими вадами здоров’я, який пройшов в Лондоні (Великобританія).